Diz Ve Bacak Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Doktora Gidilir? 2022
"Gülümseyin, buradasınız!"

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”3/4″ align=”left” vertical_align=”inherit” border=”btRightBorder” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”center” cell_padding=”default” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”Diz ve Bacak Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Doktora Gidilir? 2022″ headline_size=”extralarge” dash=”no” dash_style=”btNormalDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_image image=”14439″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diz ağrısına hangi bölüm bakar, diz ağrısı için hangi doktora gidilir? sorularının yanıtları için içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Diz ağrısına bakan bölüm; Ortopedi ve travmatoloji bölümüdür. Ancak ani yaralanmalar sonucu dizi ağrıyan kişiler fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne de gidebilmektedirler. Diz ağrıları ciddiye alınması gereken ağrılardır. Bu yüzden belirtileri ile karşılaşıldıktan sonra uzman bir doktora başvurulmalıdır.

[/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_image image=”” caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms hidden_sm hidden_md hidden_lg”][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diz Ağrısından Korunmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Diz ağrısını önlemek için yapılabilecekler aşağıda açıklanmıştır:

Eklem ve kasların tembelleşmesi ile beraber işlevlerini de kaybetmeleri mümkün olmaktadır.

Dolayısı ile vücuttaki eklemlerin ve kasların hareketlenmesi gerekmektedir.

Bunun için ise küçük egzersizler yapılabilmektedir.

Kişilerin kendilerini daha zinde hissetmeleri sağlanmaktadır.

Düzenli olarak egzersiz yapan kişilerde diz ağrısı görülme olasılığı daha azdır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_text]

Merdiven kullanmak diz ağrısına iyi gelen bir eylem değildir. Genellikle asansör kullanmak yerine merdiven çıkmak önerilmektedir. Ancak inme ve çıkma hareketleri eklemleri zorlayan hareketler oldukları için aksine diz ağrısına sebep olmaktadırlar. Özellikle belirli bir yaşı aşmış olan, kronik ağrı şikayeti olan kişilerin merdiven yerine asansör kullanmaları önerilmektedir.

[/bt_text][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″ align=”center” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”btMiddleVertical” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Dora Sağlık Bilgi Formu

Error: Contact form not found.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diz Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Diz ağrısının nedenleri aşağıda belirtilmiştir:

  • Kireçlenme problemi nedeni ile diz ağrısı olabilmektedir.
  • Vücudun toksin oranının artması ile beraber eklem aralarında iltihap birikebilmektedir ve biriken bu iltihap diz ağrısına neden olabilmektedir.
  • Menüsküs yırtılması diz ağrısına sebep olabilmektedir. Özellikle sporcularda görülen bir problem olmaktadır.
  • Diz kapağındaki kemiği hasar görenlerde diz ağrısı görülebilmektedir.
  • Kişinin dizlerinden geçen sinirlerdeki veya damarlardaki vitamin oranının azalması halinde, dizinde ağrı meydana gelebilmektedir.
  • Aşırı kilolu kişiler diz ağrısı çekebilmektedirler.
  • Uzun süre hareketsiz hayat süren kişilerin aniden spora başlaması ve sporu düzensiz yapması durumunda; diz ağrısı meydana gelebilmektedir.
  • Ayak bileklerinden hasar alan kişilerin vücut ağırlıklarını dizleri çekmeye başlayacağı için diz ağrısı görülebilmektedir.
  • Dizlerindeki kemiklerin enfeksiyon kapması halinde, diz ağrısı yaşanabilmektedir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diz Ağrısının Semptomları Nelerdir?

Diz ağrısının belirtileri aşağıda verilmiştir:

Hareket ederken zorluk çekmek, vücudun verdiği sinyallerden bir tanesidir. Özellikle yürürken, merdiven inip çıkarken zorlanan kişilerde diz ağrıları görülebilmektedir. Harekette zorluk çekilmesi ile beraber birkaç gün içerisinde bu ağrı baş gösterebilmektedir.
Genellikle çarpmalara ve kazalara bağlı olarak şişlik meydana gelebilmektedir. Şişliğin önüne geçebilmek için ise; buz ile ilgili bölgeye müdahale edilmelidir. Darbe alınmasının hemen ardından şişmesi muhtemelen olan yere soğuk kompres yapılır ise; bu durumda şişlik olmayabilmektedir. Ayrıca yaşanacak olan ağrı da azalmaktadır.
Romatizma ve kireçlenme gibi problemleri olanlarda diz kapaklarında kızarıklık olabilmektedir. Bu kızarıklıklar diz ağrısının habercisidir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diz Ağrısının Ciddiye Alınması Gereken Durumlar Nelerdir?

Diz ağrısı çekenlerin doktora danışması gereken durumlar aşağıdaki gibidir:

  • Diz bölgesinin üzerinde herhangi bir yük taşıyamayan ve dizini dengesiz olarak hisseden kişiler diz ağrısı nedeni ile doktora başvurmalılardır.
  • Gözle görülebilecek kadar belirgin şekilde şişlik var ise acilen doktora gidilmelidir.
  • Dizini tamamen düz bir şekilde uzatamayanlar veya dizini katlamakta problem yaşayanlar bu problemi ciddiye almalılardır.
  • Bacağında veya dizinde gözle görülebilecek şekilde şekil bozukluğu olanların doktora gitmeleri gerekmektedir.
  • Dizinde kızarıklık, ağrı ve şişme olanlar; bunlara ek olarak ateş problemi de yaşıyor iseler, bu durumda doktor randevusu almalılardır.
  • Herhangi bir yaralanma sonrasında çekilen bir diz ağrısı ise kendiliğinden geçmesi beklenmemelidir ve doktora gidilmelidir.
  • Evde ağrı giderici uygulamalar yapılmış ise, ağrı kesici alınmış ise ve bunlara rağmen ağrı herhangi bir şekilde geçmemiş ise; bu durumda acilen doktora gidilmelidir.
  • Diz bölgesinde takılma ve kilitlenme olanlar, bu problemi ciddiye alarak doktora gitmelilerdir.
  • Diz ağrısının yarattığı acı ile günlük rutinini sürdürmekte zorlanan kişiler mutlaka doktora başvurmalıdır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diz Ağrısı Tedavisi Nasıldır?

Diz ağrısı tedavi uygulamaları; diz ağrısı çeken kişinin yaşına, aktivite durumuna ve mesleğine göre değişiklik göstermektedir. Yeni yeni diz ağrısı çekmeye başlayan kişilerde dokunun iyileşmesine yönelik tedavi uygulanmaktadır. Bunun için öncelikli olarak buz uygulaması yapılabilmektedir. Ayrıca ağrı kesici ilaç verilmektedir.

Dizi ağrıyan hastanın dizini yormaması ve dinlenmesi de istenebilmektedir. Elastik bandaj ve splint uygulaması yapıldıktan sonra kendisinden istirahat etmesi istenmektedir. Fizik tedavi uzmanının önerilerine göre kişiye bir egzersiz programı hazırlanmaktadır. Bu program doğrultusunda kişinin düzenli olarak egzersiz yapması gerekmektedir. Eklem bölgesinde sıvı birikmesi olan hastaların ise, fazla sıvının verdiği gerginlikten kurtulabilmeleri için diz bölgelerindeki sıvı boşaltılmaktadır.

Bu işlem birden fazla kere tekrarlanabilmektedir. Ancak ikinci tekrarlamada kortizon enjeksiyonu da bir çözüm olabilmektedir. Kronik diz ağrılarında elektroterapi ile de tedavi uygulanabilmektedir. Bu da diz ağrısı çeken kişiyi oldukça fazla rahatlatan bir tedavi yöntemidir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diz Ağrısı Tedavisinde Cerrahi Müdahale Uygulanır Mı?

Diz ağrısı için ameliyat yapmak da bir seçenektir. Ancak doktorların en son tercih ettiği yöntem cerrahi müdahaledir. Diz ağrısı çekenlerin büyük bir çoğunluğu egzersiz ile, ilaç kullanarak veya bandaj ile dizlerini dinlendirerek ağrının dinmesini sağlayabilmektedirler. En kısa sürede en etkili sonucun alındığı tedavi yöntemi ise; egzersiz yapılması olmaktadır. Diz ağrısı çekenlerin %80’i egzersiz sonrasında ağrılarından kurtulmaktadır. Ancak cerrahi müdahale gerektirmeyen tedavi yöntemleri ile iyileşemeyen kişiler ameliyata alınabilmektedir ve ameliyat ile beraber patella üzerindeki yük azaltılmaktadır.

Diz Ağrısı Çekenlerin Uygulayabilecekleri Egzersizler Nelerdir?

Diz ağrısı için egzersizler şu şekildedir:

Harmstring adı verilen uyluk arkası germe hareketi yapılabilmektedir. Ağrıyan bacağın arkada bırakılması gerekmektedir. Ardından öne doğru 45 derecelik bir açı yaparak eğilmek gerekmektedir. Bu pozisyonda iken ellerin öne doğru uzatılması ve diz hizasında birbirine bitişik olması istenmektedir. Ağrıyan bacak arkada düz ve gergin bir pozisyonda tutulmalıdır. Gerilme hissedilene kadar eğilmek gerekmektedir. Birden eğilmek doğru değildir. 2-3 saniyede bir yavaş yavaş, gerginliği arttıracak şekilde eğilmek gerekmektedir. 20 saniye yapılması yeterlidir.
Elastik bandın ağrıyan dizin arkasından doğru geçirilmesi ve sonrasında diğer ucunun sabit bir yere bağlanması gerekmektedir. Bant gergin olmalıdır. Ağrıyan bacağın 30 derece bükülmesi ve sonra düzleştirilmesi gereklidir. Bu hareket tekrarlanmalıdır.
Ağrıyan dizin olduğu ayak bileğini elastik banda geçirdikten sonra ucunun sabit tutulması ve sonrasında bacağın öne doğru çekilmesi gerekmektedir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diz Ağrısı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir?

Diz ağrısı hakkında yanlış bilinenlerden aşağıda bahsedilmiştir:
Diz ağrısı çekenler genellikle diz ağrısının tek bir nedenden kaynaklandığını düşünmektedirler. Ancak diz ağrısının birçok farklı nedeni vardır.
Menüsküs bağlarının kopmasından kaynaklanan diz ağrıları ağırlıklı olarak sporcularda görülüyor olsa da; menopoza giren kadınlarda da sıklıkla görülmektedir.
Diz ağrısının kaynağının araştırılması, bir uzmana görünülmesi ve sonrasında tedavinin uygulanması gerekmektedir. Her ağrı kesici veya her ilaç, her diz ağrısı için uygun değildir.
Topuklu ayakkabı giyilmesinin diz ağrısını hafiflettiği yönünde bir söylenti bulunmaktadır. Ancak diz kaplarının arkaya doğru sıkışmasına sebep olduğu için ağrı azaltan bir etkisi bulunmamaktadır.
Dizi hareket ettirmek, masaj uygulamak veya krem sürmek; diz ağrıları için kesin bir tedavi yöntemi değildir. Bir uzmandan destek alınması gerekmektedir.

Diz Ağrısı, Kürek Kemiği Ağrısı, Bebeklerde Boyun Eğriliği, Sol Kürek Kemiği Ağrısı, Kol Ağrısına Hangi Bölüm Bakar

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][bt_column width=”1/4″][bt_row_inner el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms”][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”En Son Eklenenler” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_image image=”16213″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”http://ugn.sdf.mybluehost.me/.website_ff337748/online-randevu/” target=”_blank” hover_type=”btSimpleHoverType” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Ortopedi ve Travmatoloji” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” category=”ortopedi-ve-travmatoloji” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Branşlar” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_custom_menu menu=”Dora Sağlık Branşlar” el_class=”” el_style=””][/bt_custom_menu][/bt_column_inner][/bt_row_inner][/bt_column][/bt_row][/bt_section][bt_section][bt_row][bt_column width=”1/1″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Related Posts

Dora Hospital Randevu Formu

Önemli Bilgilendirme

"Dora Sağlık rehberinde bulunan içerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Acil bir durumda en yakın sağlık birimine müracaat ediniz."
Index