[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”3/4″ align=”left” vertical_align=”inherit” border=”btRightBorder” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”center” cell_padding=”default” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”Karın (Mide) Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?” headline_size=”extralarge” dash=”no” dash_style=”btNormalDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_image image=”14446″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]
İçindekiler
Karın ağrısı için hangi bölüme gidilir, mide ağrısına hangi bölüm bakar sorularının yanıtları için içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Karın (Mide) ağrılarının teşhisini yapan bölüm, çoğunlukla Dahiliye (İç Hastalıkları Bölümü) olarak bilinmektedir.
Karın ağrısına bakan bölüm ihtiyaca göre farklı uzmanlık dallarına yönlendirme yapabilmektedir. Mide ve kasılmalarla ilgili bir durum olması tespit edildiğinde Gastroentroloji bölümüne de yönlendirme yapılabilmektedir.
[/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_image image=”” caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms hidden_sm hidden_md hidden_lg”][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_text]
Karın ağrıları vücudun farklı bir yerinde oluşan hastalıkların habercisi olabildiği gibi, karın bölgesinde kalan iç organlarla ilgili bir hastalığın da habercisi olabilmektedir. Bu sebeple öncelikle karın bölgesinin gerekli tetkiklerden geçirilmesi gerekmektedir.
Karın ağrısı ve mide ağrıları çoğunlukla birbirine karıştırılmaktadır. Bu sebeple karın ağrısı çekenlerin hangi bölüme gidecekleri konusunda kararsızlık yaşamaları söz konusu olmaktadır. Karın ağrısının yanı sıra gözlenen diğer belirtiler, hangi bölüme başvurulacağını daha iyi göstermektedir.
[/bt_text][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″ align=”center” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”btMiddleVertical” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]
Dora Sağlık Bilgi Formu
Hata: İletişim formu bulunamadı.
[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]
Karın Ağrısı Muayenesi için Nasıl Randevu Alınır?
Karın ağrısı için randevu alma, öncelikle karın ağrısının hangi nedenlerden kaynaklanabileceğinin düşünülmesini gerektirmektedir. Örneğin regl ağrıları için doğrudan kadın doğum uzmanına gidilmesi gerekirken sebebi belli olmayan ağrılarda Dahiliye randevusu alınması gerekmektedir.
Karın ağrısı ile hangi bölüme gidileceğine karar verilmesinin ardından, doktor ve hastane tercihlerinin de yapılması gerekmektedir. Devlet hastanesi bünyesinde çalışmakta olan bir doktorun tercih edilmesi durumunda Sağlık Bakanlığı randevu hattının ya da MHRS adresinin kullanılması gerekmektedir.
Özel muayene ya da özel hastanede çalışmakta olan bir doktordan randevu almak içinse ilgili hastanenin ya da muayenehanenin aranması gerekmektedir. Özel kurumların randevu süreçleri kendi içlerinde özel olarak yürütülmektedir.
Randevu süreçlerinde önemli olan, hangi bölümden randevu alınacağıdır. Karın ağrısı, pek çok hastalığı içermesi nedeniyle farklı uzmanlık alanlarında bulunmakta olan bir hastalık belirtisidir. Fakat her türlü karın ağrısı teşhis sürecinde Dahiliye uzmanları tedavi planı oluşturabilmektedirler.
Bir hastalığın çok ilerlemiş olması durumunda Dahiliye uzmanının alanı dışında kaldığı tespit edilirse, bu durumlarda hastanın sevk işlemleri uzman doktor tarafından yürütülmektedir. Dolayısıyla karın ağrısı için hastanelerin Dahiliye bölümlerinden randevu alınması yeterli görülmektedir.
[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]
Karın Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?
Karın ağrısının belirti olarak bilindiği hastalıklar, çoğunlukla karın bölgesinin iç kısmında kalan iç organlarla ilgili olmaktadır. Bunun yanı sıra daha farklı hastalıkların da belirtisi olabilen karın ağrısı belirtisi şu hastalıkları akla getirmektedir:
- Dış gebelik
- İshal
- Kabızlık
- Apandis
- Regl dönemi rutin ağrıları
- Gaz sancısı
- Mide ve bağırsaklara bağlı hastalıklar
- Safra kesesi taşlarına bağlı ağrılar
- Enfeksiyon sonucu oluşan ağrılar
Bu ağrıların her biri farklı tedavi yöntemleri ile tedavi edilmektedir. Fakat öncelikle karın ağrısını tetikleyen nedenin ne olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir. Bunun akabinde uzman tarafından gerekli yönlendirmeler yapılabilmektedir. Karın ağrısının ne şekilde geldiği ve ne kadar süre devam ettiği, muayene esnasında sorulan sorular arasında yer almaktadır. Karın ağrısının şiddetine ve sıklığına bağlı olarak gerekli test yönlendirmeleri yapılmakta ve gerekli tedavi süreçleri başlatılmaktadır.
Karın ağrısının mide problemlerinden kaynaklandığının belirlenmesinin ardından, eğer hafif tedaviler yeterli olmazsa Dahiliye uzmanı tarafından Gastroentroloji bölümüne hastanın sevki gerçekleştirilmektedir.
[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]
Karın Ağrısı Nasıl Olur?
Karın ağrısı hakkında bilgi, öncelikli olarak karnın nasıl ağrıdığına bağlı olarak verilmektedir. Özellikle karın ağrısının hangi bölgede hissedildiği de karın ağrısının tanımlaması içerisinde yer almaktadır.
Karın ağrısının özellikle kaburgaların alt tarafından başlayarak vücudun belirli bölgelerine yayıldığı bilinmektedir. Karın ağrısının şiddetlendiği bölge, genellikle ağrıya neden olan organın bulunduğu bölge olarak belirtilmektedir.
Karın ağrısının sancı şeklinde, bir şey batıyor gibi olması çoğunlukla gaz durumu ile ilgili olmaktadır.
Regl dönemi sancıları da gaz sancılarına benzemekle birlikte, genital bölgeye doğru inen bir ağrı olarak bilinmektedir.
Mideye bağlı karın ağrılarında çoğunlukla yanma hissi oluşmaktadır. Karın bölgesinde, gerçek bir yanma hissi oluşması bize gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarının oluştuğunu göstermektedir. Bu gibi durumlarda karın ağrısına bakan bölüm olarak Gastroentroloji gösterilmektedir.
Mide ağrılarının dışındaki her türlü karın ağrıları için ilk olarak Dahiliye uzmanına başvurulması gerekmektedir. Çünkü belirgin bir hastalık olmaması durumunda, her türlü karın ağrısı tedavisinde, Dahiliye tedavileri iyileştirici olabilmektedir.
[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]
Karın Ağrısı Teşhisi Nasıl Yapılır?
Karın ağrısı teşhisinin yapılması, oluşan ağrının hangi bölgede ve ne şekilde oluştuğunun belirlenmesinin yanı sıra vücutta oluşan diğer belirtilerin de takip edilmesi ile mümkün olmaktadır.
Teşhis yöntemleri ve tetkikler, uzmanın ön gördüğü bir hastalık durumunun tespit edilmesi için kullanılmaktadır. Bu sebeple karın ağrısının teşhisi için farklı pek çok test uygulanabilmektedir.
Teşhis sürecinde karın ağrısının şiddeti ve süresinin yanı sıra, ağrıyı çeken kişinin yaş ve cinsiyet gibi bilgileri de önemli olmaktadır. Örneğin kadınlar için regl nedeni ile ağrı oluşabildiği gibi erkeklerde prostat gibi durumlardan kaynaklanan ağrılar meydana gelebilmektedir.
Böbrek ve bağırsak hastalıkları nedeniyle de karın ağrısı oluşabileceği için karın ağrısı teşhis yöntemleri içerinde hem kan tahlili hem de idrar tahlili bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ultrason gibi görüntüleme teknikleri de kullanılarak teşhis yapılmaktadır.
Karın ağrısı, pek çok kişinin sık sık yaşadığı bir durum olduğu için doktora başvurma konusunda geç kalınabilmektedir. Bu sebeple karın ağrısının iki gün üst üste şiddetli bir biçimde sürmesi halinde mutlaka bir uzman görüşüne başvurulması önerilmektedir.
[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]
Karın Ağrısı İçin Hangi Durumlarda Doktora Başvurulmalıdır?
Karın ağrısı için doktora başvurma, ağrının uzun süre devam etmesi ve şiddetlenmesi halinde gerekli görülmektedir. Doktora başvurmak için dikkat edilmesi gereken iki başlık, süre ve şiddet olmaktadır.
Örneğin regl sancısı bir gün boyunca şiddetli geçirildiğinde ertesi gün tekrarlanmazsa bu normal bir ağrı olduğu için doktora gidilmemesinde sakınca yoktur. Fakat bir gün boyunca devam eden ağrının dayanılmaz ve alışılmadık bir halde olması durumunda mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir.
Karın ağrısının yanı sıra vücutta farklı belirtilerin de görülmeye başlanması, karın ağrısı nedeniyle doktora başvurmayı zorunlu kılmaktadır. Çünkü karın ağrısı tek başına bir hastalığın habercisi olmasa da oluşan diğer belirtiler ile hastalık durumu işaret ediliyor olabilmektedir.
Karın ağrısı ile birlikte; ishal, kusma, ateş, kanama gibi belirtilerin olması acil müdahale gerektiren durumlar olarak bilinmektedir. Bu durumlarda süre ve şiddet beklenmeden bir uzmana başvurulması önerilmektedir.
[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]
Karın Ağrısı Teşhis ve Tanı Süreçleri
Karın ağrısının tanısının konulması, farklı tahlil ve görüntülenme yöntemleri ile yapılmaktadır.
Karın ağrısı teşhisi ile hastaneye gidilmesi halinde yapılabilecek olan muayene tetkikleri şu şekilde olmaktadır:
- Ultrason ile görüntüleme
- Röntgen çekme
- Kan tahlili
- İdrar tahlili
- Endoskopi
- Kolonoskopi
Bu tanı yöntemleri kullanılırken, öncelikle karın ağrısının neye işaret edebileceğinin öğrenilmesi için hastadan anamnez formu alınmakta ve bununla birlikte genel muayenesi yapılmaktadır.
Yapılan ön görüşmenin ardından, karın ağrısının hangi sebeplerle ortaya çıkmış olabileceği doktor tarafından ön görülmekte ve ilgili tetkikler yapılmaktadır. Örneğin mide ve bağırsak ile ilgili bir durum olması ön görülmesi halinde, Endoskopi veya Kolonoskopi uygulaması yapılmaktadır.
Karın ağrısına bakan bölüm Dahiliye bölümü olması nedeniyle, bu hastalıkların her biri için ön tedavi uygulaması yapabilmektedir. Bu sebeple, öncelikle tanı konulması ve bunu ardından ön tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Ön tedavinin yetersiz kalması halinde farklı uzmanlıklara da yönlendirme yapılabilmektedir.
[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][bt_column width=”1/4″][bt_row_inner el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms”][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”En Son Eklenenler” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_image image=”16213″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”http://ugn.sdf.mybluehost.me/.website_ff337748/online-randevu/” target=”_blank” hover_type=”btSimpleHoverType” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Plastik ve Estetik Cerrahi” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” category=”plastik-cerrahi” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Branşlar” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_custom_menu menu=”Dora Sağlık Branşlar” el_class=”” el_style=””][/bt_custom_menu][/bt_column_inner][/bt_row_inner][/bt_column][/bt_row][/bt_section][bt_section][bt_row][bt_column width=”1/1″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]