Plasenta Previa Ve Plasenta Akreate Tedavisi | Dora Hospital | Gülümseyin Buradasınız...
"Gülümseyin, buradasınız!"

Plasenta Previa Ve Plasenta Akreate Tedavisi

Plasenta previa ve plasenta akreate tedavisi son zamanlarda araştırılan konular arasındadır.

Öncelikle bu hastalığın ne olduğu ve hangi durumlarda meydana geldiği bilinmelidir. Gebelik anne adaylarının son derece dikkatli olması gereken bir süreçtir. Gerek fiziksel gerekse çevresel etmenler anneyi ve bebeği etkilemektedir. Bebek anne karnında plasentadan beslenir.

Plasenta Previa Ve Plasenta Akreate Tedavisi Genel Tanıtım

Plasenta previa ve plasenta akreate tedavisi plasenta dokusunun rahmin alt kısmına yerleşmesi sonucu doğum kanalı kapanır bu duruma plasenta previa denir. Plasenta previa hastalığının plasenta previatotalis, plasenta parveliaparsiyalis, plasenta parveliamarginalis olmak üzere üç çeşidi mevcuttur. Bu üç durumda anne adaylarını doğal olarak korkutan oldukça riskli durumlardır. İlk iki tipte doğum yapılması mümkün değildir ancak plasenta parveliamarginaliste doğum yapılabilme ihtimali vardır.

Plasenta Previa Nedenleri Nelerdir?

Plasenta previa ve plasenta akreate tedavisi araştırmadan önce bu hastalığa neden olan etmenler iyice kavranmalı ve anne adayları gebelik süresince son derece dikkatli olmalıdırlar. Gebelik döneminde anne ve bebek gerek çevresel gerekse psikolojik birçok etmenden etkilenir. Plasenta previanın oluşmasında da bazı çevresel ve gensel etkenler vardır. Bu etkenlerden biri annenin daha önce sezaryen, kürtaj gibi rahim içine müdahale edilen operasyonlar geçirmesidir. Yine anne adayının belli bir yaştan sonra gebe kalmış olması bu hastalığın ortaya çıkma riskini arttırmaktadır.

Sigaranın sağlığa zararlı olduğu bilinmektedir. Anne adayının sigara kullanıyor olması hem anneye hem de bebeğe ciddi oranda zarar vermektedir. Annenin sigara kullanmaması hem hamilelik döneminde hem de hamilelikten sonra ki süreçte anne ve bebek sağlığı için önem arz etmektedir. Annenin daha önceki gebeliklerinde plasenta previayı geçirmiş olması şimdiki hamileliğini de tetiklediğinden dikkatli olunmalıdır.

Plasenta Previa Tedavisi Nasıl Yapılır?

Plasenta previa ve plasenta akreate tedavisi yapılırken hekimler son derece dikkatli olmalıdır. Anneden anneye değişen çeşitli komplikasyonlar meydana gelebilir, şiddetli kanamalar olabilir. Tedavi süresince oluşabilecek her türlü sorun kapsamlı bir şekilde araştırılmalı ve ona göre tedbirler alınmalıdır. Bu yüzden öncelikle annenin hastalıkları göz önüne alınmalıdır. Plasenta previaakreate tedavisi sırasında bazı kadınlarda şiddetli kanamalar olabilir.

Örneğin anemi hastalığı olan bir anne adayına bu tedavi uygulanırken gerekli tedbirler alınmalıdır. Hem doktor hem de anne adayı bu hastalık ve tedavisi hakkında bilgiye sahip olmalıdır. Plasenta previa hastalarının rahim önü plasenta ile kapalı olduğundan dolayı normal doğum yapmaları mümkün değildir. Dolayısıyla sezaryen doğumla bebek anne karnından alınmalıdır. Bu yüzden Plasenta previa ve plasenta akreate tedavisi işinin ehli olan hekimler tarafından yapılmalıdır.

Anne adaylarına göre değişmekle birlikte bazen doğum sırasında çok fazla kanama olabilir. Bu durum soğukkanlılıkla kontrol altına alınmalıdır. Her ne kadar istenmeyen bir durum olsa da ve anneden anneye değişmek koşuluyla rahmin alınması bile gerekebilir. Normal doğum mümkün değildir. Elbette bu kararı verecek olan kişi anne ve hekimdir ancak tüm riskler göz önüne alınmalıdır. Anne de bebek de kaybedilebilir. Bu yüzden normal doğum tercih edilmemelidir.

Plasenta Previa ve Plasenta Akreate Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Plasenta previa ve plasenta akreate tedavisi hakkında birçok anne adayı araştırmalar yaparak konu hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan bu hastalıklar nedeni ile birçok anne adayı tedirginlik yaşayarak ruhsal ve fiziksel sorunlar yaşamaktadır. Rahim alınması gibi pek çok önemli sonuçlar olan bu hastalığın en büyük etmeni ise çok çocuk doğurmak olarak görülmektedir. Doktorların önerdiği ve bir kadının doğurma seviyesinin üzerine çıkan anne adayları bu hastalık ile uğraşmak ve ağır sonuçlar ile karşılaşabilmektedir. Anne adaylarının dikkatli olması ve bu durumu doktorları ile eşgüdümlü bir şekilde yürütmesi gerekmektedir. Doktorlarının önerilerine kesinlikle uyarak bu doğrultuda hareket etmeleri gerekmektedir.

Plasenta previa ve plasenta akreate tedavisi için birçok yöntem ve teknik kullanılabildiği görülmektedir. Birbirinden farklı ve önemli sebeplere bağlı olarak oluşan bu hastalığın tedavisi için de yine birçok yöntem önerilebilmektedir. Kişilerin özellikle doktorları ile gebelik süresini yönetmesi ve devamlı olarak ilişki halinde olmaları gerekirken kanama durumuna karşı sürekli temkinli davranmaları gerekmektedir. Tedavi için oldukça emek gerektiren bu hastalığın garanti tedavi yöntemi olarak ise doğum sonrasında annenin rahminin alınması olarak görülmektedir.

Yaşı ilerlemiş ve yeterli çocuk sayısına ulaşmış olan anne adayları bu kararı vererek kendi sağlığı açısından rahim alınmasını onaylaması gerekmektedir. Anneler bu tedavi yöntemi kabul etmeme hakkına ve doğum sırasında plasenta onarım talebinde bulunabilme özgürlüğüne sahiptir. Hastalığın en net tedavisi rahim alınması yöntemiyken bu yöntem de bir ihtimal olarak değerlendirilmektedir. Plasenta onarımı oldukça kanamalı ve riskli bir işlem olarak görüldüğünden büyük risk içermektedir.

Rahim alınması tedavisini onaylamayan kişilerin bu yöntem için kesinlikle uzman doktor ve donanımlı hastane tercih etmesi gerekmektedir. İşlem sırasında yoğun kan kaybı olacağından hastanenin kan stokunu getirmesi ve ameliyatta oluşacak tüm komplikasyonlara karşı önlem alması gerekmektedir. Kişilerin bu tedavi yöntemini tercih etme de birçok sebebi bulunsa da bu işlemin yoğun risk içerdiğini bilmeleri ve tedavi için rahim alınması yönteminin kesin sonuç doğuracağını bilmeleri gerekmektedir.

Plasenta Previa ve Plasenta Akreate Hasta Süreci

Plasenta previa ve plasenta akreate tedavisi ile ilgili olarak bu hastalıklarla mücadele eden kişilerin süreci en doğru şekilde yönetmesi gerekmektedir. Riskli hastalıkların başında gelen bu hastalıklar için annelerin muhakkak doktor gözetiminde olması ve bebeklerini kesinlikle sezaryen ile dünyaya getirmeleri gerekmektedir. Normal doğum sırasında yoğun kan kaybı yaşanması ve diğer pek çok neden ile sezaryen bu hastalar için şart olan bir doğum şekli olarak değerlendirilmektedir.

Sezaryen ile doğum sırasında da rahmi korumak ve yapısının bozulmadan onarılmasını sağlamak oldukça zor ve uzmanlık gerektiren bir işlem olarak bilinmektedir. Kişilerin bu nedenle doğum yapacağı hastane ve doktorunu iyi seçmesi gerekmektedir.

Genellikle bu hastaların rahimleri alınmakla birlikte kesinlikle bu hastalarda yumurtalıklar alınmadan rahim alınması sonucunda işlem tamamlanmış olacaktır. Sezaryen ile doğum sırasında da bu hastalık nedeni ile plasentanın yüksek seviyede kanadığı bu nedenle hastanede muhakkak kan takviyesi eksiksiz yapılması gerektiği de bilinmelidir. Kişilerin doğum yapmadan önce ameliyat sırasında oluşabilecek riskleri ve kanama durumunu bilmesi bu duruma bağlı olarak da rahmin alınabileceği ihtimaline hazırlıklı olması gerekmektedir.

Plasenta previa ve plasenta akreate tedavisi için kişilerin küçük ihtimal olarak da olsa rahim onarımı yapılacağını da bilmeleri ve bu duruma bağlı olarak karar vermeleri gerekmektedir. Hasta olan annelerin zorlu olan bu süreç içerisinde yoğu n tempodan stresten ve ağır tüm işlerden kaçınması gerekmektedir. Kişilerin kesinlikle kanama olmamasını sağlamak için gereken hassasiyeti göstermesi de gerekmektedir. Gebelik süresince annelerin psikolojik ve fiziksel olarak kendilerini desteklemesi gerekirken devamlı olarak bu hastalıkla birlikte gebeliğin yönetim sürecinde uzman olan doktorlar ile ilişki içerisinde olması gerekmektedir.

Plasenta previa ve plasenta akreate tedavisi birçok nedene ve etmene bağlı olmakla birlikte bir anda oluşabilecek bir durum olarak da değerlendirilmemektedir. Özellikle kadınların kendilerini zorlaması ve kendi sağlıklarına etki edecek sayıda çocuk doğurmaları bu durumu tetikleyen en önemli unsurlardan olarak görülmektedir. Gebelik süresince dikkatli bir yaklaşım sonucunda annenin ve bebeğin zarar görmeden problemin kontrol altına alınması da mümkün olabilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.