Ozon Tedavisi Hangi Bölüm Bakar, Ozon Tedavisi için Hangi Bölüme Gidilir? | Dora Hospital | Gülümseyin Buradasınız...
"Gülümseyin, buradasınız!"

Ozon Tedavisi Hangi Bölüm Bakar, Ozon Tedavisi için Hangi Bölüme Gidilir?

Ozon Tedavisi Hangi Bölüm Bakar, ozon tedavisi için hangi bölüme gidilir sorularının yanıtları için içeriğimizi inceleyebilirsiniz. Ozon Tedavisi Hangi Bölüm Bakar sorusunun yanıtı makalemizde yer almaktadır.

Ozon tedavisi, bir hastalığı veya yarayı tedavi etmek için vücudunuza ozon gazı verilen bir alternatif tıp uygulamasıdır. Ozon, üç oksijen atomundan (O 3 ) oluşan renksiz bir gazdır.

FDA, 2019 yılında ozon tedavisi ile ilgili olarak bir uyarı yayınladı. Ozon tedavisinin, tıbbi tedavi için etkili veya güvenli olduğunu kanıtlamaya yetecek veri olmadığını belirtti. Bazı araştırmalar ise ozon tedavisi ile tıbbi durumların tedavi edilebileceğini gösterdi. 

Ozon üst atmosferde bir tabaka halinde bulunur ve dünyayı güneşin UV ışınlarından korur. Zemin seviyesinde ise hava kirleticidir. Ozon gazı solunduğunda zararlıdır. Akciğer ve boğazda tahrişe, öksürük ve astım semptomlarının kötüleşmesine neden olabilir. Yüksek oranda ozon gazına maruz kalmak akciğere zarar verebilir ve ölümcül olabilir.

Ozon Tedavisi Zararlı mı?

Tıbbi ozon, tıbbi malzemeleri dezenfekte etmek ve 100 yılı aşkın süredir farklı tıbbi koşulları tedavi etmek ve özellikle yara enfeksiyonunu önlemek için kullanılmaktadır. Günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ozon gazının tek sayıda atomu vardır ve dolayısıyla kararsızdır. Bu durum aynı zamanda tahmin edilemez olduğu anlamına gelir. Sağlık hizmeti verenlerin, ozon tedavisinde çok dikkatli olmaları gerekir. Ozon uygun miktarda ve doğru  yerde kullanılmalı ve kesinlikle solunmamalıdır.

Ozon damar içi olarak yüksek dozlarda ve uzun süre kullanıldığında tehlikeli olabilir. Bu nedenle ozon tedavisinin bir doktor tarafından yapıldığından, alacağınız yerin uzmanlığından ve deneyiminden emin olmalısınız.

Ozon Tedavisi Ne İşe Yarar?

2018’de yayınlanan bir araştırmaya göre ozon vücut sıvılarıyla temas ettiğinde ortaya çıkan reaksiyonlar daha fazla protein ve kırmızı kan hücresi oluşturur. Bu da vücuttaki oksijen kaynağını arttırır.

Ozon tedavisi vücuttaki sağlıksız süreçleri de bozarak tersine çevirebilir. Araştırmalar , ozon tedavisinin bakteri, virüs, mantar, maya ve protozoa enfeksiyonlarını etkisiz hale  getirebileceğini göstermiştir.

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklar Tedaviye Yardımcı Olur?

Ozon tedavisi bazı durumların tedavisine yardımcı olabilir. Bu tedavilerden bazılarını aşağıda açıklanmıştır.

Solunum Bozuklukları için Ozon Tedavisi

solunum bozukluğu olan kişiler ozon tedavisine en uygun kişiler olabilirler.

Ozon tedavisi, kandaki oksijen seviyesini artırarak ciğerlerdeki stresi azaltabilir. 2014 yılında yapılan bir çalışma, geçmişte sigara içmiş KOAH’lı hastalarda yaşam kalitesini ve egzersiz yapma becerisini iyileştirdiğini göstermiştir.

Ozon solumanın özellikle solunum yolu hastalıkları olan kişilerde akciğerleri tahriş edebileceğini veya zarar verebileceğini unutmayın.

Ozon faydalı kullanımlara sahip olsa da, aynı zamanda bir hava kirleticidir ve solunmamalıdır. Çevre Koruma Ajansı (EPA), ozonlu hava temizleyicilerinin kullanılmasını tavsiye etmez.

Diyabet İçin Ozon Tedavisi

Ozon tedavisi diyabete bağlı komplikasyon riskini azaltabilir.

2018’de yapılan bir araştırma, ozon terapisinin vücudun bağışıklık ve antioksidan sistemlerini aktive ederek ve iltihabı azaltarak oksidatif stresi düzeltebileceğini belirtti.

2019 yılında yapılan bir araştırma, diyabetik ayak ülserinde yaranın kapanmasını sağladığını ve enfeksiyon olasılığını azalttığını gösterdi.

Bağışıklık Bozukluklarında Ozon Tedavisi

Ozon tedavisi, bağışıklık sistemini uyardığı için, bağışıklık bozukluğu olan kişilerde faydalı olabilir.

2018’de yapılan bir araştırma, kanla karıştırılan ozonun HIV pozitif kişilerde viral yükü önemli ölçüde azalttığını gösterdi. Viral yükün düşmesi, vücutta daha az virüs olduğu anlamına gelir.

Ozon Tedavisine Nasıl Hazırlanılır?

Ozon tedavisi öncesi ne yapmanız gerektiğine dair en iyi bilgiyi doktorunuz verecektir. Tedavi kan ile uygulanacaksa önceki gece iyi uyuyarak ve terapi günü iyi bir kahvaltı ile edin ve bol bol su içmeye özen gösterin.

Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ozon tedavisi almanın birçok yolu vardır.  Size en uygun seçeneği doktorunuz belirleyecektir.

Ozon tedavisi üç yöntemle uygulanır:

Doğrudan dokuya ozon uygulama: Torbalama da denilen bu yöntemde ozon gazı koruyucu bir örtü içinde verilir. Bir uzuv sorunu veya yarası için ozon tedavisi görüyorsanız, ozon gazı büyük olasılıkla doğrudan etkilenen vücut bölümündeki dokuya uygulanacaktır.

Damardan ozon uygulama: HIV gibi iç hastalıkları tedavi etmek için ozon gazı genellikle hastadan alınan kanda çözülür. Ardından, gazlı kan bir damar yoluyla geri enjekte edilir. İntravenöz kullanım, hava kabarcıkları oluşturarak emboli yapma riski taşır.

Kas içi ozon uygulama: Ozon tedavisi ayrıca kas içi enjeksiyon olarak da uygulanabilir. Bu uygulamada, ozon gazı genellikle uygulamadan önce oksijen ile karıştırılır.

Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Ozon tedavisi özellikle kan yoluyla uygulanıyorsa 

  • Kan hastalığı olanlar
  • Kalp damar hastalığı olanlar
  • Yakın zamanda kalp krizi geçirenler
  • Ozon alerjisi olanlar
  • Hamileler
  • Glukoz 6 fosfat dehidrogenaz (G6PD) enzim eksikliği olanlar

Ozon Tedavisi İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Ozon tedavisi tamamlayıcı ve alternatif tedavi yöntemi olduğundan belli bir bölüm tarafından yürütülen bir tedavi şekli değildir. Bu nedenle öncelikle tedaviye ihtiyaç duyduğunuz hastalığınızı takip eden doktorunuzla görüşmelisiniz. Doktorunuz, ozon tedavisinin size uygun olup olmadığını ve risklerini açıklayacaktır.

Ozon Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Ozon tedavisi seanslar halinde uygulanır. Tedavinin kaç seansta ve ne kadar sürede etki edeceği, kişinin tedaviye başvurmasına neden olan sağlık sorunu ve genel sağlık durumuna göre değişiklik gösterir.

Ozon Tedavisini Sigorta Karşılar mı?

Ozon tedavisinin güvenliği ve tedavi edici etkisi hakkında yeterince çalışma yapılmadığından kullanımı resmi kurumlar tarafından desteklenmemektedir. Dolayısıyla ozon tedavisini herhangi bir sigorta tipi karşılamaz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Related Posts