Minimal İnvaziv Travma Cerrahisi | Dora Hospital | Gülümseyin Buradasınız...
"Gülümseyin, buradasınız!"

Minimal İnvaziv Travma Cerrahisi

Minimal invaziv tramva cerrahisi uygulanacak olan bölgelerde küçük kesiler yapılarak vücudun içerisine girilmeye yardımcı olan bir yöntem olmaktadır. Genellikle kemik ve dokulara zarar vermeden hastalığın var olduğu bölgeye ulaşmak için kullanılmaktadır. Böylelikle de gerekli müdahaleler en az zarar ile yapılması sağlanmaktadır.

Bu yöntem içerisinde laparoskopik cerrahi ve robotik cerrahi uygulamalarını da bünyesinde barındırmakta ve böylelikle birçok hastalığın tedavisinde uygulanabilir hale gelmektedir. Ameliyat sonrasında da hastaların faydasına olabilecek birçok avantajlı durumun ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Minimal İnvaziv Cerrahisi Genel Tanıtım

Minimal invaziv tramva cerrahisi halk arasında bilinen diğer adı ile kapalı yöntem ile yapılan müdahaleler olmaktadır. Bu müdahaleler tedavi edilecek olan bölgeye küçük kesikler atılarak gerekli teknolojik aletlerle birlikte o bölgenin tedavi edilmesine ve ameliyatın dokulara, kemiklere hasar vermeden tamamlanmasına denilmektedir.

Kapalı yöntem ile yapılan bu operasyonların açık cerrahiye göre sağlamış olduğu en önemli avantaj hasarlı bölgeye giriş yöntemlerinin farklı olması olmaktadır. Minimal invaziv de küçük kesiler ve teknolojik aletler ile yapılan girişimler sayesinde kemik ve dokulara zarar verilmeden problemli bölgeye rahat bir şekilde ulaşılmaktadır. Böylelikle de hasarsız bir şekilde tedavi gerçekleşmektedir. Bunun yanı sıra hastanın açık ameliyat ile yapılan cerrahi operasyonlarda daha geç iyileşme göstermesi ve bu süreci daha sancılı bir şekilde geçirmesinden dolayı çok zorunlu kalınmaması durumunda tercih edilen bir yöntem olmamaktadır.

Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi Nedir?

Minimal invaziv tramva cerrahisi alanında uygulanan kalp cerrahisi, kalbe ulaşmak için yapılacak olan göğüsün ortadan yarmak yerine küçük kesiler ile yapılan işleme verilen ad olmaktadır. Minimal olarak atılacak bu kesiler ile birlikte hastanın göğüs duvarında bozulmalar meydana gelmeden yan kaburga arasından girilerek kalp için gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Bu anlamda da kişilerdin kalp kapağının değişimi veya koroner bypass ameliyatlarını kalbin halen daha fonksiyonlarının devam etmesi durumunda yapılmasına izin vermektedir.

Kalp kapakçığının değişimi esnasında genellikle kesiler sağ koltuk altından yapılmaktadır. Koroner bypass ameliyatı esnasında ise yapılacak olan damar sayısına göre meme altında 7 veya 8 cm kadar bir kesik açılması ile operasyon gerçekleştirilmektedir. İki damar ile yapılacak operasyonlarda ise sağ yerine sol taraftan veya koltuk altından yapılabilmektedir. Bu tamamen hastanın durumuna bağlı olarak değişmektedir.

Gerekli olan test ve analizlerin yapılması sonucunda kasıktan da kalbe müdahale etmek mümkün olmaktadır. Bunun için ise kasık bölgesinde kateter açılmalı ve böylelikle müdahale gerçekleştirilmelidir. Minimal invaziv tramva cerrahisi ile yapılan bu müdahale de koltuk altından veya memenin dış kıvrımından açılacak olan 4 ila 5 cm kesiler ile de kalp kapağı operasyonları risksiz ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Kalp ameliyatı güvenli bir yöntem olması ve birçok kişide pozitif olarak sonuç verse de herkeste uygulanabilecek bir yöntem olmamasından dolayı gerekli olan test, analiz ve değerlendirmelerin yapılması sonucunda uygun olup olmadığı araştırılarak tedavi şekline karar verilmektedir. Böylelikle de hastaya yapılacak olan müdahalenin robotik cerrahi mi yoksa açık olarak gerçekleştirilecek bir operasyon ile mi yapılacağına karar verilmektedir. Bunun sonucunda da hasta için en güvenli yöntem ile operasyon gerçekleştirilmektedir.

Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisinin Kişilere Sunmuş Olduğu Faydalar Nedir?

Minimal invaziv tramva cerrahisi ile yapılan operasyonlar kişilere birçok fayda sağlamaktadır.

Bu faydalar ise şunlardan oluşmaktadır:

  • Daha küçük kesilerin atılmasından dolayı operasyon esnasında az kanamanın ortaya çıkmasına neden olur. Böylelikle de kanamaya bağlı olarak gerçekleşecek komplikasyonlarda azalma meydana gelmektedir.
  • Minimal invaziv tramva cerrahisi sonrasında göğüsün ön tarafından ameliyat izi bulunmamasından dolayı estetik açıdan iyi bir görüntünün bulunmasını sağlamaktadır. Böylelikle de hasta hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak hızlı bir iyileşme süreci geçirmektedir.
  • Kapalı ameliyat ile yapılacak operasyonlarda kalbe müdahale ederken doku hasarı oluşma ihtimali en düşük seviyeye inmektedir. Hatta yok denecek kadar az olmaktadır.
  • Komplikasyon ve buna bağlı olarak gerçekleşecek enfeksiyon riskleri yok denecek kadar azdır.
  • Kalp çalışırken müdahale edilmesinden dolayı diğer organlarda oluşabilecek komplikasyon riski büyük bir oranda azalmaktadır.
  • Hastanın yara iyileşme süreci hızlı olmasından dolayı daha hızlı bir şekilde taburcu olmasını sağlamaktadır.
  • Hastanın günlük yaşantısına kısa sürede dönebilmesine yardımcı olur.
  • Cinsel işlevler esnasında herhangi bir problem ile karşı karşıya kalmamaktadır.
  • Hasta büyük kesikler ile karşı karşıya kalmadığı için ameliyat sonrasında istediği pozisyon ile yatabilmektedir. Rahatça pozisyon değişikliği de yapabilmektedir.
  • Hastanın araba kullanmasında bir engel olmamaktadır. Kesi yerleri sürtünmeye başlı sorun oluşturacak bölgelerde olmamasından dolayı da emniyet kemeri takabilmektedir.
  • Hastanın açık ameliyat sonrasında ki gibi özenli bir şekilde göğsünü korumak zorunda değildir. Çünkü operasyon esnasında kaburgalara herhangi bir müdahale yapılmamaktadır.
  • Hasta yüzme, ağır kaldırma gibi birçok aktiviteyi yapabilmesinden dolayı herhangi bir hareket kısıtlamaları ile karşı karşıya kalmamaktadır. Tabi ki yapılacak olan bütün aktiviteler ameliyat sonrasında doktorun yöneltmiş olduğu direktifler sonucunda gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Her ne kadar kapalı bir işlem olsa da doktorun önermediği hiçbir şey yapılmaması gerekmektedir.

Minimal İnvaziv Kimlere Uygulanması Sakıncalı?

Minimal invaziv tramva cerrahisi ile yapılacak olan kalp ameliyatları birçok yaş grubunda ki insana yapılabilmektedir. Buna bağlı olarak da kalp kapağı değişmesi gereken ve koroner bypass hastalığı bulunan çoğu kişinin tedavisinde uygulanan bir yöntem olmaktadır. Fakat üçlü koroner bypass, üç ve üzeri damar değiştirilmesi gereken operasyonlarda kullanılan bir yöntem olmamaktadır. Ayrıca da kişilerde koroner bypass operasyonunun yanı sıra kalp kapağının da değişmesi gerektiği durumlarda ise minimal invaziv tramva cerrahisi kullanılması mümkün olmayabilmektedir.

Yapılacak bu operasyonların yanı sıra ileri derecede akciğer hastalığı bulunan kişilerde de minimal kesiler ile operasyonların gerçekleştirilmesi mümkün olmayabilmektedir. Ancak bu süreç içerisinde yapılacak olan testler ve kişinin sağlık durumu, yaşı ve hastalığının ne seviye de olduğu gibi birçok faktöre bağlı olarak tedavi planının nasıl gerçekleşeceği hekim tarafından en doğru şekilde belirlenmektedir.

Minimal İnvaziv ile Yapılacak Olan Kalp Ameliyatı Ne Kadar Güvenli?

Minimal invaziv tramva cerrahisi ile yapılacak olan kalp ameliyatları açık olarak yapılacak olan ameliyatlara göre daha az riskli ve çok daha güvenli bir yöntem olmaktadır. Çünkü açık ameliyatlarda kalbe ulaşmak için büyük kesikler atılmakta ve bundan dolayı birçok kanama riski ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Ayrıca kaburgalar yarılmasından dolayı ise ameliyat sonrasında çok ağrılı ve riskli bir dönemin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Minimal invaziz özellikle tecrübeli eller tarafından ve bu alanda kendini kanıtlamış cerrahlar tarafından yapılması durumunda oldukça başarılı bir şekilde sonuç vermektedir. Enfeksiyon riski, kanamalar, ameliyat sırasında veya ameliyat sonrasında gerçekleşecek komplikasyonlar, estetik görüntü kaybı ve günlük yaşama hızlı bir şekilde dönülmemesi gibi birçok sorun kapalı olarak yapılacak olan minimal invaziv tramva cerrahisi ile birlikte ortadan kalkmaktadır. Bu yüzden de yapılabilecek imkan olan birçok operasyonda hem hekime avantaj sağlamasından hem de hastaya yaşam kalitesi olarak güvenli bir ortam sağlamasından dolayı tercih edilmektedir.

Deformite Cerrahisi, Çocuk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi, Boyun Düzleşmesi, Ankilozan Spondilit

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Previous PostNext Post

Related Posts