Makattan Kan Gelmesi Hangi Bölüm Bakar? | Dora Hospital
"Gülümseyin, buradasınız!"

Makattan Kan Gelmesi Hangi Bölüm Bakar?

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”3/4″ align=”left” vertical_align=”inherit” border=”btRightBorder” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”center” cell_padding=”default” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”Makattan Kan Gelmesi Hangi Bölüm Bakar?” headline_size=”extralarge” dash=”no” dash_style=”btNormalDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_image image=”14577″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Makattan Kan Gelmesi; Bağırsak hastalıklarından da sorumlu olan genel cerrahi bölümüne gidilmelidir.

  • Makattan kan gelmesi, oldukça basit sebeplere dayanabilirken, bazı durumlarda ciddi hastalıkların habercisi olmaktadır.
  • Makattan gelen kanamanın türü, bağırsakta bulunan hastalıklar ve bu hastalıkların evresi hakkında detaylı bilgi sunmaktadır.

[/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_image image=”” caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms hidden_sm hidden_md hidden_lg”][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_text]

  • En büyük sebebi kabızlık ve çok fazla kasılma olan makat kanaması, bağırsak içi hastalıkların türüne göre şekil almaktadır.
  • Pıhtı şeklinde kanamalar, gaitada görülen çizgi şeklindeki kanamalar, hiç ağrı hissedilmeden gerçekleşen kanamalar, damla şeklinde gelen kanamalar ve tuvalet kağıdında görülen kanamalar, bağırsak hastalıkları için muayene gerektirmektedir.

[/bt_text][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″ align=”center” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”btMiddleVertical” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Dora Sağlık Bilgi Formu

Hata: İletişim formu bulunamadı.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Makattan Kan Gelmesi Nedir, Nasıl Anlaşılır?

Makatta görülen kanama, birbirinden farklı sebeplerle ortaya çıkabilir. Kabızlık gibi durumlarda makatın dış kısmında çatlamalar meydana gelmekte ve geçici bir kanama oluşmaktadır. Kabızlık sorunu yaşayan kişiler, makat kanaması problemiyle sık sık karşılaşırlar. Kabızlık dışında makat kanaması görülmesi, bağırsakların içinde herhangi bir problemin olduğunu göstermektedir. Makatın çevresi olan perianal bölgede kanamaların görülmesi, altında yatan sebebin araştırmasını zorunlu kılmaktadır. Büyük tuvaletin yapıldığı esnada, günlük hayatta ya da kişisel temizliğini yaptığı anlarda fark edilen makat kanaması, kendi kendine devam edebilen kronik bir sorun haline gelebilir. Kanamanın türü ve kanamanın görüldüğü anlar, bağırsaktaki problemlerin özellikleri hakkında bilgi vermektedir. Makatta görülen kanamaların, zaman geçmeden hekime gösterilmesi ve kanamanın altında yatan sebebin araştırılması gerekir. Bağırsak hastalıkları, evrelerine göre ölümcül sonuçlara sebep olduğundan, ihmal edilmemeli ve bulgulara rastlandığında derhal hekimlere başvurulmalıdır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Makattan Kan Gelmesinin Sebepleri Nelerdir?

Makatın kanama nedenleri, birbirinden farklı komplikasyonlara bağlanabilir. Makattan kan gelmesinin sebepleri arasında ilk sıraya yerleşen durumlar, aşağıda detaylıca ele alınmıştır

  • Hemoroit / Basur: Bağırsağın rutinlerinde değişiklikler oluşması sonucu ortaya çıkan hemoroit, her iki kişiden birinde bulunmaktadır. Doğum, hamilelik, beslenme düzeninin bozulması, sigara kullanımı, alkol kullanımı ve hareketsiz kalma gibi sebeplerle ortaya çıkan hemoroit, dışkılama esnasında anal kanamalara sebep olmaktadır. Özellikle 40 yaş ve üzeri kişilerde ortaya çıkan hemoroit, dışkılama esnasında zorlanma, ağrı, kaşıntı ve kanamalara yol açmakta, günlük hayatta kalça üstüne oturmayı engellemektedir. Hemoroit tedavisi, ilk evrede ilaçlarla gerçekleştirilmektedir. İlerleyen hastalıklar için cerrahi müdahale uygulanacaktır.
  • Anal Fissür: Kabızlık ve doğum gibi sebeplerle bölgenin zorlanması sonucunda, anal fissür meydana gelmektedir. Makatın dış bölgesinde meydana gelen yaralar, anal fissür olarak tabir edilmektedir. Tuvalete gidildiğinde bölgede yanma ve kanamaya sebep olan anal fissür, tuvalet sonrası kaşıntılar da oluşturmaktadır. Belirtileri hemoroitle benzeyen anal fissür, makatın dış kısmında meydana gelen, tedavisi kolay bir hastalıktır.
  • Anal Apse: Makat ve çevresinde meydana gelen anal apseler, bölgenin şişmesine yol açmaktadır. Anal apse geliştiğinde, makatın çevresinde şişkinlik, ağrı, titreme, kaşınma, iltihaplanma ve makatta kanamalar görülmektedir.
    Kalın Bağırsakta Bulunan Polipler: Bağırsağın iç kısmındaki hücrelerin, gereğinden fazla çoğalması sonucunda polipler oluşmaktadır. Kalın bağırsakta görülen anormal yapılar arasında yer alan polipler, fazla kilo, fazla sigara kullanımı ve ülseratif kolit gibi sebeplerle ortaya çıkmakta, hastalarda şişkinlik, kabızlık, ishal ve göbek ağrısı oluşturmaktadır.
  • İrritabl Bağırsak Sendromu: Huzursuz bağırsak sendromu olarak da bilinen İrritabl bağırsak sendromu, makattan kan gelmesi, kabızlık, ishal, şişlik, ani zayıflamalar ve dışkıda görülen mukus tarzı yapılarla kendini belli etmektedir.
  • Rektum Kanseri: Bağırsak hastalıklarının en ileri seviyesi olan rektum kanseri, kalın bağırsakla anüsün birleşim yerinde meydana gelen poliplerin tümöre dönüşmesiyle ortaya çıkmaktadır. İlk belirtileri arasında, dışkıda kan bulunması ve makatta kanamalar yaşanması yer almaktadır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Makattan Kan Geldiğinde Nasıl Muayene Yapılır?

Makat kanaması muayenesi, uzmanlar tarafından elle gerçekleştirilmektedir. Makat kanaması şikayetiyle genel cerrahi bölümüne başvuran hastalar, kanamayla birlikte görülen tüm problemleri uzmanlara anlatmalıdır. Hekimler, kanamanın ana kaynağını örenmek için hastaların sağlık geçmişini ve aile bireylerinde görülen hastalıkları dinleyecektir. Belirtilen durumlar karşısında, kanamaların ana kaynağını anlamak için makat bölgesi muayene edilecektir. Fissür gibi emel sebeplerden ötürü kanama oluştuğu anlaşılırsa, basit bir ilaç tedavisiyle problem ortadan kaldırılır. Ancak bağırsağın içinden gelen herhangi bir problemle karşılaşıldığında, kolonoskopi adlı sistemle bağırsağın iç bölümü muayene edilecektir. Ucunda kamera bulunan ince bir kablo, makat bölgesinden başlayarak, tüm bağırsağı incelemektedir. Muayene esnasında herhangi bir poliple karşılaşıldığında, içerdeki cihazla bu polipler temizlenecektir. Kolonoskopi sonrasında, hastaların bağırsaklarındaki tüm hastalıklar açıkça gözlemlenir ve doğrudan çözüm odaklı tedavilere başlanır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Makattan Kan Gelmesinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Makat hastalıklarının tedavisi, hastalığın türüne ve evresine göre değişmektedir. Sadece anal fissür kaynaklı ya da anal apse kaynaklı sebeplerle ortaya çıkan makat kanamaları, ilaç ve beslenme türündeki tedavilerle kontrol altına alınmaktadır. Bağırsaklarda meydana gelen hastalıkların büyük bölümü, ilk evrede ilaçla kontrol altına alınabilir. Ancak hastalıklar ilerlediği zaman, cerrahi müdahale dışında herhangi bir işlem çözüm getirmeyecektir. Makat bölgesinde görülen rektal kanamalar, çok düşük olasılıkta kanser kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Genellikle hemoroit, polip, fissür ya da anal apse kaynaklı ortaya çıkan anal kanamalar, bu hastalıkların evresine göre tedavi edilecek ve kontrol altına alınacaktır. İyi huylu bağırsak hastalıkları sebebiyle oluşan makat kanamaları, ameliyat olmadan tedavi edilecektir. Ancak bu hastalıkların ameliyat olmadan ortadan kaldırılması için uzman desteği alınmalı ve kişilere doğru tedavi yöntemi uygulanmalıdır. Bitkisel ilaçlar, kremler ya da yetersiz ilaçların kullanımıyla makat kanamalarını sonlandırmayı düşünen hastalar, zaman içerisinde bu uygulamaların yeterli olmadığını anlayacaktır. Uzmanlar tarafından uygulanan ayakta tedavi yöntemleri sayesinde, anal kanamaların ana kaynağı olan iyi huylu hastalıklar kontrol altına alınacaktır. Ancak kanser ve benzeri ileri seviye hastalıklar için bağırsak ameliyatı yapılması şarttır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Bağırsak Kanseri Makatta Kanamaya Sebep Olur Mu?

Kalın bağırsak kanseri olarak da bilinen kolon kanseri, makat bölgesindeki yoğun kanamaların ve gaitanın üzerindeki kan şeklinde çizgilerin asıl sebebi olabilir. Kalın bağırsak ve anüsün bağlantı noktasında ortaya çıkan kolon kanseri, ileri evrede tedavi edilmediğinde ölümcül sonuçlara yol açabilir. Bağırsak kanserinin belirtileri arasında yer alan anal kanamalar, kişilerin uzman kontrolünden geçmesini zorunlu kılmıştır. Kolon kanserinin ilk evresinde görülen rektal kanamalar için uzmana danışıldığında, kanserin ilk evresinde teşhis konulması ve kanserin kolayca tedavi edilmesi söz konusudur. Aile geçmişinde kolon kanseri görüldüğünde, kolon kanserinin oluşma riski artmaktadır. Obezite, düzensiz beslenme, bağırsaklarda meydana gelen iltihaplar ve ilerleyen yaş gibi etkenler, kolon kanserinin nedenleri arasındadır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Bağırsak Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

Kolon kanserinin belirtileri, diğer bağırsak hastalıklarıyla ortak özellikler göstermektedir. Dışkılama sonrasında bağırsaklarda yeterli miktarda rahatlama olmama hissi, dışkılama esnasında zorlanma, dışkılamanın ağrılı geçmesi ve makatta kanamaların görülmesi, kolon kanserinin belirtileri arasında yerini almaktadır. Bağırsağın sağ ve sol bölgelerinde gelişen kolon kanseri, birbirinden farklı belirtilere yol açmaktadır. Sol bölümde gelişen kanser, dışkının ince yapıda çıkmasına yol açmaktadır. Sağ tarafta oluşan kanser, kendisini çok fazla belli etmemekte ve dışkının normal yapıda görülmesini sağlamaktadır. Sağ kısımda gelişen bağırsak kanseri, sinsi şekilde ilerlediğinden ileri evrede anlaşılması muhtemeldir.

Metabolik Cerrahi, Tiroid Belirtileri, Göbek Fıtığı Ameliyatı Fiyatları, Hemoroid Hangi Bölüm Bakar, Endotrakeal Aspirasyon, Diz Protezi Ameliyatı, Meme Küçültme

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][bt_column width=”1/4″][bt_row_inner el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms”][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”En Son Eklenenler” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_image image=”16213″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”http://ugn.sdf.mybluehost.me/.website_ff337748/online-randevu/” target=”_blank” hover_type=”btSimpleHoverType” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Plastik ve Estetik Cerrahi” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” category=”plastik-cerrahi” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Branşlar” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_custom_menu menu=”Dora Sağlık Branşlar” el_class=”” el_style=””][/bt_custom_menu][/bt_column_inner][/bt_row_inner][/bt_column][/bt_row][/bt_section][bt_section][bt_row][bt_column width=”1/1″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]