Diş Kisti | Dora Hospital | Gülümseyin Buradasınız...
"Gülümseyin, buradasınız!"

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”3/4″ align=”left” vertical_align=”inherit” border=”btRightBorder” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”center” cell_padding=”default” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”Diş Kisti” headline_size=”extralarge” dash=”no” dash_style=”btNormalDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_image image=”10858″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması (günde 3 – 4 defa) ve diş ipi alışkanlığının olması diş kisti oluşumunun ana nedenleridir. Bununla birlikte dişler düzenli fırçalansa bile doğru fırçalama tekniklerinin uygulanmaması, fırçalama sonucu damakların zarar görmesi, asit oluşumunun önüne geçilmesi gibi faktörler de riskini doğurmaktadır.

[/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_image image=”” caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms hidden_sm hidden_md hidden_lg”][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_text]

Dişlerde zararlı plakların sonucu oluşan diş kisti dişlerin köklerine ve minelerine zarar veren bir tür asit üretmektedir. Bu asit dişleri oyduğu gibi damakların üst yapılarını da zedelemektedir. Oldukça sinsi bir hastalıktır. Başta hasta herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez. En son seviyesinde şiddetli ağrı şikayetiyle diş kliniklerine giden hastalara teşhisi konulur. Ancak dişlerini altı aylık ya da yıllık kontrollerle kontrolden geçiren hastaların erken teşhis konulması ile ilerlemesi engellenebilir.

[/bt_text][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″ align=”center” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”btMiddleVertical” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Dora Sağlık Bilgi Formu

Hata: İletişim formu bulunamadı.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diş Kistinin Vücuttaki Zararlı Etkileri Nelerdir?

1- Salgıladığı son derece zararlı asitlerle ağız bölgesinde diş oyuklarına ve damak hasarlarına yol açar. Oluşturduğu oyuklar yemeğin sağlıklı bir şekilde çiğnenmesine engel olduğu gibi damaklarda yanma da doğurur. Bununla birlikte dişlerin yerini değiştirmektedir. Dişleri bazen içeriden oyarak dışarıya itmekte; bazen ise doğrudan içeri gömmektedir.

2- Yüzün oynar başlıklarında ve diş üstü yapılarında kemik kaybına yol açan diş kisti çeneyi sağlıklı tutan muhtelif kemiklerin zayıflamasına yol açmaktadır.

3- Diş minelerinde kronik zayıflıklar, damak çukurları ve diş sararmalarına yol açan diş kisti aynı zamanda doğrudan baş ağrısı, boğaz şişliği gibi sonuçlar da doğurur. Dişe bağlı oluşan her ağrı gezen ağrı olarak nitelendirmektedir ve doğrudan sinir uçları birbirine bağlı olduğu için birçok bölgeyi de aynı oranda etkilemektedir.

4- Oluşan mikro asitler aynı zamanda sinirlere de zarar vermektedir. Bunun sonucunda yüzde hisssizlik meydana gelmektedir. Bu hissizlik nedeniyle geç tanı konmakta ve  rahatsızlığı çeşitli türlerde hastaya zarar vermektedir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diş Kisti Çeşitleri Nelerdir?

Hastanın hem ağız sağlığına hem de genel sıhhatine doğrudan etkileri bulunan diş kistinin birçok çeşidi mevcuttur.

           1- 20’lik diş kisti: Hayatın belli dönemlerinde çıkan 20’lik dişlerin çevresinde oluşan diş kistidir. Hem çıkmakta olan 20’lik dişleri hem de ağız sağlığının genelini tehdit etmektedir. Genelde 20’lik diş ile birlikte cerrahi müdahale ile alınmaktadır.

           2- Döküntü diş kisti: Sıklıkla çocuk hastalarda görülmektedir. Belirli evrelerde kendiliğinden düşen süt dişlerinde oluşur. Ancak süt dişlerinin dökülmesinin akabinde diş etinde kalır. Herhangi bir işleme ya da operasyona tabi tutulmaz. Zaman içerisinde verilen antibiyotikler ve yatıştırıcılar ile düşmesi beklenmektedir.

           3- Periapikal diş kisti: En sık görülen diş kisti türüdür. Köklere nüfuz eder ve inatçıdır. Enfeksiyon sonucu oluşmuştur. Dikkatli incelenmeyen ve antibiyotik ilaçların randımanlı bir sonuç elde edemediği diş köklerinde meydana gelmektedir. Enfeksiyon yayma süreci hızlıdır. Kanal tedavisi ile uzun bir süreçte iyileştirilmektedir.

           4- Artık kist: Diğer kistlerden farklı olarak dişte değil çekilen dişin oluşturduğu boşlukta meydana gelmektedir. Açılan boşlukta doğrudan diş etine zarar vermektedir. İlaçla tedavi edilmektedir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diş Kisti İçin Dikkat Edilecek Unsurlar Nelerdir?

Dişlerin düzenli olduğu kadar doğru fırçalanması da önemlidir. Diş kisti gözlemlenen bazı hastalarda damakların fırça uçlarıyla zedelendiği ve bu noktada diş kistinin daha rahat hareket edebildiği alanların oluşturulduğu gözlemlenmiştir.

Bununla birlikte en azından yıllık bir bakım sinsi bir şekilde ilerleyip yüz kemiklerinde hissizlik yaratan diş kistinin önüne geçilmesinde önemli bir etmendir. Diş sağlığı beyinden başlayıp tüm iç organlarda doğrudan etkilediği için hastanın diş ipi kullanması ve diş doktorlarına belirlediği zamanlarda görünmesi önem arz etmektedir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][bt_column width=”1/4″][bt_row_inner el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms”][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”En Son Eklenenler” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_image image=”16213″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”http://ugn.sdf.mybluehost.me/.website_ff337748/online-randevu/” target=”_blank” hover_type=”btSimpleHoverType” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Plastik ve Estetik Cerrahi” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” category=”plastik-cerrahi” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Branşlar” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_custom_menu menu=”Dora Sağlık Branşlar” el_class=”” el_style=””][/bt_custom_menu][/bt_column_inner][/bt_row_inner][/bt_column][/bt_row][/bt_section][bt_section][bt_row][bt_column width=”1/1″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Previous PostNext Post